Solutii si sugestii pentru intoleranta la lactoza

Sa fii intolerant la lactoza(lactate) nu inseamna ca trebuie sa renunti la cele mai bune alimente!

Cum se manifesta si ce este intoleranta la lactoza?

Aceasta este defapt o intoleranta la produse lactate, adica imposibilitatea unor oameni de a digera lactoza, substanta pe care o intalnim adesea in lactate. Cand lactoza este ingerata, corpul oamenilor care NU au aceasta problema, secreta o enzima numita lactaza, responsabila cu procesarea lactozei la nivelul tubului digestiv. Persoanelor intolerante, corpul nu le secreta aceasta enzima, astfel pot aparea diferite stari de: balonare, diaree, oboseala chiar si alergii.

Exista o multime de alternative, sanatoase si gustoase deopotriva, care te ajuta sa nu simti ca ai vreo intoleranta la lactoza.

5 pasi simpli ca sa faci fata intolerantei la lactoza

1. Exista diferite grade de intoleranta la lactoza. Iata cum ti-l poti testa intr-un mod sigur si eficient. Ce trebuie sa faci, incepe prin a consuma o portie foarte mica de lapte, pe care o vei mari treptat, urmarindu-ti reactiile corpului.

2. Este indicat ca laptele sa fie consumat INTOTDEAUNA impreuna cu alte alimente, in nici un caz pe stomacul gol. Alte alimente vor incetini procesul tractului digestiv, iar corpul se va bucura de timp suplimentar in care sa digere lactoza.

3. Consuma iaurt probiotic! Acesta te va ajuta la descompunerea lactozei datorita enzimelor de care dispune. Este indicat a fi pastrat cel putin 30 de minute la temperatura camerei pentru a se activa bacteriile din el.

4. Branza contine foarte putina lactoza. In ciuda aparentelor, branza Cheddar sau parmezanul contin foarte putina lactoza, fiind mai usor gestionate de organism.

5. Consuma produse fara lactoza pe care le poti achizitiona direct din magazinele online cu produse BIO, care adesea contin si produse pentru persoanele cu intolerante alimentare.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>