Sos olandez vegan, fără gluten
Timp de preparare cca. 5 minute
Ingrediente pentru cca. 4 porții
2 linguri de margarină
300 ml Soia Cuisine
2 linguri agent de îngroșare / liant
pentru sos Bauckhof, fără gluten
40 ml apă rece
1/2 linguriță concentrat de supă de legume
1 praf de sare și piper
Câteva picături de lămâie / o lingură zeamă de lămâie
opțional: puțin vin alb
Preparare:
1. Margarina și Soia Cuisine se încălzesc amestecându-se.
2. Liantul pentru sos se amestecă în apa rece. Când amestecul de margarină și smântână dă în clocot, liantul diluat se toarnă deasupra, se amestecă și se lasă să fiarbă.
3. Sosul se asezonează cu concentrat de legume, sare, piper și zeamă de lămâie. Opțional se poate adăuga și puțin vin alb – apoi se fierbe în continuare. În cazul în care sosul se îngroașă prea mult, se adaugă puțină apă și se amestecă.
Sfat
: Sosul olandez vegan și fără gluten se potrivește perfect atât cu sparanghel și cartofi noi, cât și cu conopidă sau broccoli.