Fulgi de ovăz copți cu măr
Timp de preparare: cca. 30 minute
Ingrediente pentru cca. 4 porții:
220g fulgi mari de ovăz Bauckhof
4 linguri Mix de Făină Universal Bauckhof
1 linguriță praf de copt
1 linguriță scorțișoară
1 praf de sare
2 linguri sirop de arțar
380 ml lapte de migdale
1 lingură ulei de cocos sau margarină
1 lingură zahăr brun din trestie
50g alune, bine mărunțite
2 mere
Preparare:
1. Cuptorul se preîncălzește la 180 de grade. Fulgii de ovăz, Mixul de Făină Universal, praful de copt, scorțișoara și sarea se amestecă bine într-un vas.
2. Se adaugă siropul de arțar și laptele de migdale, se amestecă bine, apoi se pune totul într-o formă de plăcinte rezistentă la cuptor. Se netezește și se lasă la copt cca. 20-25 minute pe funcțiunea de încălzire superioară și inferioară, până devine aurie.
3. Pentru crunch-ul de nuci se încălzescc uleiul de cocos sau margarina și zahărul într-o tigaie până se topesc. Apoi se adaugă alunele mărunțite și se amestecă până la caramelizare.
4. Cănd amestecul de nuci și zahăr devine maro, tigaia se ia de pe foc, iar nucile caramelizate se pun pe hârtie de copt, se întind uniform și se lasă la întărit. Apoi se sparg în bucăți mari.
5. Se spală merele și se taie în bucăți mici. Ovăzul copt se pune în farfurii sau boluri și se servește cu garnitură de crunch de nuci și bucăți de măr.