Shiro – Tocăniță Etiopiană de Năut

Shiro – Tocăniță Etiopiană de Năut – Bauckhof

Cantitate / Porție: Pentru 3-4 porții
Vegan / Fără gluten
Timp de preparare: 30min
Timp de gătit: 10min

INGREDIENTE
120g făină de năut BauckHhof
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
1,2l apă
1 lingură bulion
200g roșii tăiate sau 5 roșii proaspete, tăiate
1 – 1 1/2 linguri berbere sau mix de condimente chakalaka
(alternativ: o linguriță chimion, 1/2 linguriță curry, 1/2 linguriță curcuma, 1 praf scorțișoară și 1 linguriță boia)
2 linguri ulei de măsline
sare, piper

Se potrivește/ poate servi cu: pâine // mentă // pătrunjel // chili // puțină crème fraîche sau crème fraîche vegană

PREPARARE

1. Se amestecă făina cu mixul de condimente și se frig împreună timp de câteva minute într-o tigaie fără ulei, până începe să se simtă aroma
. Se dau deoparte de pe foc.
2. Ceapa și usturoiul se decojesc. Amândouă se mărunțesc fin.  Se încinge uleiul într-un vas și mai întâi se înăbușă ceapa, apoi se adaugă usturoiul. 
3. Se adaugă bulionul, se călește totul timp de câteva minute, apoi se diluează cu apa și roșiile pasate.
4. Se adaugă mixul din făina de năut și condimente, apoi se amestecă totul bine. Se lasă pe foc, până se îngroașă tocănița. Dacă iese prea groasă, se adaugă  un pic de apă. La sfârșit se asezonează totul cu sare și piper.
5. Supa se decorează cu mentă, pătrunjel, crème fraîche (sau alternativa vegană) și chili.

Sfat / Pont / Variante
Tocănița poate fi servită și pe post de sos. Pentru asta se urmează aceiași pași de preparare, însă se folosesc doar 600-800ml apă.

POFTĂ BUNĂ!

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>