HIDRATEAZĂ-TE SUFICIENT ȘI LA TIMP CHIAR ȘI ÎN SEZONUL RECE!

Când practici sport în mod regulat, consumul de apă este vital şi trebuie să fie bine gestionat, având în vedere că apa reprezintă cel puțin 60% din greutatea corporală. S-a dovedit științific că o diminuare de doar 1% a nivelului apei din organism duce la o scădere a performanței sportive cu 10%! Primele semne de deshidratare includ sete, piele umedă, frisoane, dureri de cap, pierderea focusului, palpitaţii şi greaţă. Cazuri mai severe de deshidratare pot provoca probleme musculare şi ale tendoanelor, crampe, hipertermie şi probleme cardiovasculare.


Cinci reguli de aur pentru hidratarea sportivilor:

1. Bea apă inainte să iți fie sete! Sportivii trebuie să se asigure că aportul lor de apă nu este doar suficient, ci și regulat. Consumul ar trebui să fie răspândit în mod egal pe tot parcursul zilei pentru a compensa pierderea de apă.
2. Asigură-te ca bei între 2 şi 3 litri de apă pe zi, cantitate ce trebuie suplimentată în condiţii de temperatură înaltă sau foarte joasă, cu o băutură izotonică precum cele din gama Isostar Hydrate&Perform pentru o băutură izotonică energizantă. Conține un mix optimizat de glucide, vitamine și minerale, ce ajută la păstrarea echilibrului electrolitic în timpul efortului fizic.
3. Verifică simplu nivelul tău de hidratare prin observarea culorii urinei, care ar trebui să fie întotdeauna deschisă. Dacă este închisă, atunci nu bei destulă apă.
4. Variază tipul de apă consumată (minerală, plată, ceai) şi bea 150-200ml cu înghiţituri mici, la fiecare sfert de oră. E bine să ai întotdeauna cu tine o sticlă de apă, în mașină, la școală/serviciu etc.
5.  Izotonic – în timpul sesiunilor lungi de antrenament în aer liber, asigură-te că ai la tine o băutură izotonică energizantă, cu conținut de vitamine si minerale, pentru suplinirea pierderilor de electroliți ce se elimină odată cu apa, prin transpirație. Îți recomandăm Isostar Hydrate & Perform Orange, 800g – pudră pentru băutură izotonică și energizantă, dublu concentrată în carbohidrați, cu aport de vitamine si minerale, destinat eforturilor de lunga durată și intensitate.

Când folosim produse de nutriție sportivă?

S-a observat că utilizarea unor produse cu compoziție nutrițională specială, adaptată nevoilor sportivilor, așa cum este și gama Isostar duce la creșterea performanțelor sportive, asigurând o mai bună hidratare și energizare înainte, în timpul și după efortul sportiv.

Pentru eforturile sportive de medie și lungă durată, apa singură nu poate asigura nutrienții necesari refacerii echilibrului organismului. De aceea, este optima utilizarea unei băuturi rehidratante, remineralizante și reenergizante. De asemenea, înaintea efortului sportiv nu se recomandă o masă prea copioasă, pentru evitarea senzației de “stomac plin”. Consumul unor batoane energizante cu eliberare lentă de energie precumgama Isostar Energy Sport cu cereale, fructe, vitamine și minerale reprezintă o soluție la îndemână pentru sportivi. In timpul antrenamentelor mai dificile sau a competițiilor, nu trebuie neglijată păstrarea unui nivel energetic ridicat (compensarea caloriilor pierdute). Datorită formatului practic și a bunei tolerabilități gastrice, vă propunem utilizarea gelurilor energizante, precum Isostar Actifood Gel Mere, 90g – o adevarată bombă de energie, cu absorbție rapidă și eliberare instantanee de energie. După efortul fizic, s-a demonstrat că recuperarea este mai rapidă prin folosirea unor produse cu conținut bogat de proteine, vitamine, minerale și o hidratare abundent.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>