Antioxidantii – elixirul tineretii si sanatatii organismului

Mediul in care traim astazi este din ce in ce mai toxic. Emisiile de CO2 au crescut semnficativ in ultimii ani, iar alimentele sunt din ce in ce mai saracie in nutrienti. Cum ne afecteaza acest lucru? Radicalii liberi se elibereaza in corpul nostru de fiecare data cand producem energie, insa, in prezenta toxinelor, acestia pot avea efecte daunatoare, producand boli. Astfel, radicalii liberi sunt niste substante chimice care, pentru a deveni stabile, se ‘ataseaza’ celulelor, transformandu-le si pe acestea in radicali liberi si impiedicand buna functionare.  Radicalii liberi sunt ‘tinuti in frau’ de catre antioxidanti.

Antioxidantii reprezinta un complex de elemente nutritive (vitamine si minerale) si enzime, al caror scop este de a reduce cantitatea de radicali liberi din corp si de a diminua efectele toxice ale acestora, ajutand astfel corpul sa nu-si distruga propriile celule.

Cei mai importanti antioxidanti sunt reprezentati de 4 enzime: superoxid dismutaza (SOD), glutation peroxidaza, catalaza şi metionina reductaza, pe care organismul le poate produce singur.

Pe langa acestia, antioxidantii se mai gasesc si in vitamine si nutrienti din anumite vegetale, precum:

  • vitamina A (morcovi, spanac, verdeaţă),
  • betacarotenul şi alte carotenoide (spanac, roşii, cartofi dulci, morcovi, pepene galben, porumb, mango, dovleac, sfeclă, piersici),
  • flavonoizii,
  • vitamina C (ardei gras, căpşuni, roşii, fructe de pădure, conopidă, broccoli, citrice),
  • vitamina E (legume de culoare verde, ouă, ficat, nuci, germeni de grâu, seminţe de floarea-soarelui),
  • zincul ( carne roşie, fasole, fructe de mare, cereale integrale, carne de pasăre) şi
  • seleniul (carne de vită, ton, carne de pui, cereale, ţelină, usturoi, mazăre, peşte).

Vitamina E este un antioxidant veritabil care protejeaza pielea si se recomanda in tratarea a numeroase boli: afectiuni cardiovasculare, ascita, scaderea imunitatii etc. si reduce riscul aparitiei cataractei si a unor forme de cancer.

Gerblé, prin expertiza sa nutritionala de peste 80 de ani, a extras din natura cele mai bune ingrediente si ofera nutritentii necesari pentru o stare de bine. Biscuitii Gerblé Orez-Merisoare 132g au la baza germeni de orez, merisoare si sunt bogati in vitamina E, 2 biscuiti continand 1,3mg, ce asigura 11% din necesarul zilnic.

Un concentrat veritabil de viata, germenul de orez este bogat in vitamina E. Germenii de orez  Gerblé au o calitate inalta si provin dintr-o selectie de orez cultivat in Camargue din S-E Frantei. De asemenea, au un continut redus de zaharuri si acizi grasi saturati.

Gasesti biscuitii cu antioxidanti Gerblé pe www.nutrivita.ro  si la raionul dietetice din principalele lanturi de hypermarketuri si supermarketuri.

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>