Tort de Hrișcă cu Merișoare

INGREDIENTE

6 ouă
100g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1 praf sare
240g făină integrală de hrișcă fără gluten Bauckhof
2 lingurițe praf de copt
5 linguri apă
INGREDIENTE GLAZURARE – DECORARE
800ml smântână foarte rece
2 plicuri frișcă
1 plic zahăr vanilat
450g merișoare
+ 50g merișoare pentru decoare
miez de fistic
PREPARARE
Se separă ouăle. Pe albușuri se pune un praf de sare și se bat până se întaresc pe jumătate. Se adaugă treptat 30g zahăr și se bate totul până se obține o spuma tare.

Gălbenușurile, apa, restul zahărului și vanilia se amestecă până se obține o consistență spumoasă, iar compoziția este galben deschis.

Se amestecă făina și praful de copt, se cerne și se adaugă peste albușuri.

Aluatul se pune într-o formă rotundă cu diametrul de 26cm (+ hârtie de copt dedesubt) și se coace la 180°C timp de 25-30min.

Blatul se lasă la răcit și se taie de-a lungul de două ori pentru a putea fi umplut, astfel încât să se obțină trei straturi egale. Smântâna, frișca și zahărul vanilat se bat până la întărire.

Stratul de jos se presară cu jumătate din merișoare și apoi se pun 220g frișcă deasupra. Se așază cel de-al doilea strat deasupra și se pun restul de merișoare si 220g frișcă.

Se așază stratul superior și se învelește întregul tort în frișcă –  se lasă puțină frișcă deoparte pentru decorare.

La final se decorează cu buline si pe fiecare se adăuga o merișoară în mijloc. În mijlocul tortului se decorează cu merișoare și miez de fistic.

POFTĂ BUNĂ!

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>