Tocăniță de Toamnă cu Ciuperci și Perișoare din Hrișcă

Tocăniță de Toamnă cu Ciuperci și Persișoare din Hrișcă – Bauckhof
INGREDIENTE
Pentru 2 porții
 
300g ciuperci amestecate, proaspete (ex. Chmapignons, hribi, Shiitake)
1 hașmă mare
2 morcovi mici
150g țelină de rădăcină
600ml fiertură
1 linguriță țelină verde tocată
1 frunză de dafin
sare + piper
niște ulei de măsline
 
60 g făină integrală de hrișcă Bauckhof
120 ml lapte
40 g unt
1 ou
1 linguriță tulpină de țelină tocată
niște sare
1/4 linguriță nucșoară
 
PREPARARE
 
Ciupercile se curăță cu o periuță sub apă. Morcovii si țelina se decojesc și se taie in bucăți mici. Se curăță o ceapa și se taie in fâșii subțiri. Se taie cotorul uscat al ciupercilor, iar restul se taie în bucăți.
 
Se încinge ulei într-o oală și se înnăbușe mai întâi ceapa, morcovii și țelina timp de câteva minute.Se adaugă ciupercile, se condimentează totul cu sare si se frige bine. Legumele se adaugă în fiertură, împreună cu dafinul, un pic de piper și tulpina de țelină și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10min.
 
Între timp se pun untul și laptele pe foc într-un vas mic. Se ia vasul de pe foc, se adaugă făina și sarea și se amestecă totul bine. Oala cu rântașul se pune din nou pe foc pentru câteva minute. Apoi se lasă la răcit și în final se adaugă oul și tulpina de țelină. Totul se amestecă bine și se fac perișoare. 
 
Perișoarele se pun în supa și se lasă la fiert la foc mic timp de 10min.
Gata!

POFTĂ BUNĂ!

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>