Shiro – tocăniță etiopiană de năut




Cantitate / Porție
Pentru 3-4 porții
Vegan / Fără gluten
Vegan, fără gluten
Alergeni
 
Timp de preparare
30min
Timp de gătit
10min
Ingrediente
120g făină de năut Bauck
1 ceapă roșie
2 căței de usturoi
1,2l apă
1 lingură bulion
200g roșii tăiate sau 5 roșii proaspete, tăiate
1 – 1 1/2 linguri berbere sau mix de condimente chakalaka
(alternativ: o linguriță chimion, 1/2 linguriță curry, 1/2 linguriță curcuma, 1 praf scorțișoară și 1 linguriță boia)
2 linguri ulei de măsline
sare, piper
 
Se potrivește/ poate servi
cu:
pâine
mentă
pătrunjel
chili
puțină crème fraîche sau crème fraîche vegană
Preparare
1. Se amestecă făina cu mixul de condimente și se frig împreună timp de câteva minute într-o tigaie fără ulei, până începe să se simtă aroma
. Se dau deoparte de pe foc.
2. Ceapa și usturoiul se decojesc. Amândouă se mărunțesc fin.  Se încinge uleiul într-un vas și mai întâi se înăbușă ceapa, apoi se adaugă usturoiul. 
3. Se adaugă bulionul, se călește totul timp de câteva minute, apoi se diluează cu apa și roșiile pasate.
4. Se adaugă mixul din făina de năut și condimente, apoi se amestecă totul bine. Se lasă pe foc, până se îngroașă tocănița. Dacă iese prea groasă, se adaugă  un pic de apă. La sfârșit se asezonează totul cu sare și piper.
5. Supa se decorează cu mentă, pătrunjel, crème fraîche (sau alternativa vegană) și chili.
Sfat / Pont / Variante
Tocănița poate fi servită și pe post de sos. Pentru asta se urmează aceiași pași de preparare, însă se folosesc doar 600-800ml apă.

SHARE IT:

Related Posts

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>