Covrigi fără gluten în stil New York cu făină de orez


Ingrediente pentru 8 covrigi:
Pentru aluat:
180g făină de orez alb
180g făină de orez brun
60g amidon de porumb
 
30g făină de hrișcă sau de migdale
1 lingură de semințe de psyllium
60g unt moale
300ml apă caldă
15g drojdie proaspătă sau 2 lingurițe de drojdie uscată
1 linguriță de sare
 
Pentru gătit:
3 l apă
1 lingură de sirop de sfeclă de zahăr
2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
1 linguriță de sare
 
Pentru topping:
susan alb și negru, ceapă călită
1 gălbenuș
2 linguri de lapte sau apă
 
Preparare
Drojdia se dizolvă în apa caldă. Ingredientele uscate se amestecă într-un bol. Se adaugă untul și apa cu drojdie, apoi se frământă totul într-un aluat omogen. Bolul se acoperă cu o cârpă umedă și se lasă deoparte într-un loc cald timp de 30min.
Apoi, aluatul se împarte în 8 părți egale și se modelează covrigii* pe o suprafață de lucru presărată cu faină. Covrigii se lasă deoparte timp de 10min. Între timp se fierb apa, siropul de sfeclă, bicarbonatul de sodiu și puțină sare. Apa nu trebuie să dea în clocot, ci doar să se apropie de fierbere. 
Se pun 3 sau 4 covrigi cu atenție în oală și se fierb timp de 20 de secunde pe fiecare parte. Apoi se scot cu un polonic, se lasă la uscat și se pun într-o tavă cu hârtie de copt. Se procedează la fel și cu restul covrigilor.
Cuptorul se preîncălzește la 180°C pe funcțiunea cu caldură superioară și inferioară. Gălbenușul se amestecă cu 2 linguri de lapte sau de apă, apoi se ung covrigii cu el. Amestecul de susan se împrăștie deasupra, apoi se coace totul timp de 20-25min.
SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>