Batoane de Nucă si Hrișcă cu Glazură de Scoțișoară

Batoane de Nucă si Hrișcă cu Glazură de Scoțișoară – Bauckhof
Cantitate / Porție: 30 bucăți
Vegan / Fără gluten: fără gluten
Alergeni: lactoză
Timp de preparare: 60min
Timp de coacere: 12min

INGREDIENTE PENTRU BISCUIȚI
150g făină de hrișcă Bauckhof // 50g zahăr // 1 linguriță zahăr vanilat // 1 praf de sare // 1 ou // 60g alune măcinate // 100g unt moale
 
INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ
 2 linguri zahăr pudră // 1 praf de scorțișoară // puțină apă

PREPARARE

1. Toate ingredientele pentru biscuiți se pun într-un bol și se amestecă până se formeză un aluat neted, omogen. Acesta se aplatizează puțin și se lasă o oră la frigider.
2. Se presară făină de hrișcă pe  suprafața de lucru, iar aluatul se întinde cu sucitorul, formându-se un pătrat cu grosimea de 5mm. Cu un cuțit sau cu o rolă pentru tăiat aluatul se taie batoane dreptunghiulare de mărimea dorită.
3. Cuptorul se peîncălzește la 180°C pe funcțiunea cu încălzire superioară și inferioară / 190°C pe funcțiunea cu convecție. În tavă se pune fie hârtie de copt, fie un strat antiaderent din silicon, iar între batoane se lasă puțină distanță. Se coace timp de 12-15min – apoi se lasă la răcit.
4. Se amestecă zahărul pudră, scoțișoara și puțină apă pentru a obține o glazură semi-lichidă. Batoanele se decorează după gust.
 
SFAT / PONT / VARIANTE

Biscuiții sunt foarte buni și dacă glazura de scorțișoară se înlocuiește  cu ciocolată neagră.
 
Pentru a obține o variantă vegană se înlocuiesc ouăle cu 2-3 linguri de lapte de soia, iar în locul untului se folosește margarină.

POFTĂ BUNĂ!

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>