Antioxidantii – elixirul tineretii si sanatatii organismului

Mediul in care traim astazi este din ce in ce mai toxic. Emisiile de CO2 au crescut semnficativ in ultimii ani, iar alimentele sunt din ce in ce mai saracite in nutrienti. Cum ne afecteaza acest lucru? Radicalii liberi se elibereaza in corpul nostru de fiecare data cand producem energie, insa in prezenta toxinelor acestia pot avea efecte daunatoare, producand boli. Astfel, radicalii liberi sunt niste substante chimice care, pentru a deveni stabile, se ‘ataseaza’ celulelor transformandu-le si pe acestea in radicali liberi si impiedicand buna functionare.  Radicalii liberi sunt ‘tinuti in frau’ de catre antioxidanti.

Antioxidantii sunt un complex de elemente nutritive (vitamine si minerale) si enzime al caror scop este de a reduce cantitatea de radicali liberi din corp si de a diminua efectele toxice ale acestora, ajutand astfel corpul sa nu-si distruga propriile celule.

Cei mai importanti antioxidanti sunt reprezentati de 4 enzime: superoxid dismutaza (SOD), glutation peroxidaza, catalaza şi metionina reductaza, pe care organismul le poate produce singur.

Pe langa acestia, antioxidantii se mai gasesc si in vitamine si nutrienti din anumite vegetale, precum:

  • vitamina A (morcovi, spanac, verdeaţă),
  • betacarotenul şi alte carotenoide (spanac, roşii, cartofi dulci, morcovi, pepenen galben, porumb, mango, dovleac, sfeclă, piersici),
  • flavonoizii,
  • vitamina C (ardei gras, căpşuni, roşii, fructe de pădure, conopidă, broccoli,citrice),
  • vitamina E (legume de culoare verde, ouă, ficat, nuci, germeni de grâu, seminţe de floarea-soarelui),
  • zincul ( carne roşie, fasole, fructe de mare, cereale integrale, carne de pasăre) şi
  • seleniul (carne de vită, ton, carne de pui, cereale, ţelină, usturoi, mazăre, peşte).

Vitamina E, este un antioxidant veritabil care protejeaza pielea si se recomanda in tratarea a numeroase boli: afectiuni cardiovasculare, ascita, scaderea imunitatii si altele si reduce riscul aparitiei cataractei, a unor forme de cancer.

Gerble, prin expertiza sa nutritional de peste 80 de ani, a extras din natura cele mai bune ingrediente si ofera nutritentii necesari pentru o stare de bine. Noii biscuti Gerble Orez-Merisoare 132g contin germeni de orez, merisoare si sunt bogati in vitamina E, 2 biscuiti contin 1,3mg asigurand din necesarul zilnic 11%.

Un concentrat veritabil de viață, germenul de orez este bogat în vitamina E. Germenii de orez Gerble au o calitate înaltă și provin dintr-o selecție de orez cultivat în Camargue din S-E Franței printr-o metodă adaptată. De asemenea au un conținut redus de zaharuri și acizi grași saturați. Gasesti noii biscuiti cu antioxidanti Gerble pe www.nutrivita.ro si la raionul dietetice a principalelor lanturi de hypermarket si supermarket.

Picture1

SHARE IT: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email

Related Posts

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>