6 factori cheie ce influenteaza performanta sportiva la maraton

  1. Antrenamentul

Pentru a reduce riscul de accidentare si de epuizare fizica dupa o proba complexa asa cum este maratonul, este esential sa te antrenezi regulat in sesiuni de minim 15-20km/antrenament.

  1. Factorii genetici

Sportivii din Africa, spre exemplu au parca un al 7-lea simt, al alergarii, avand performate greu de egalat chiar si de atleti bine antrenati J.

  1. Starea psihologica

Proba de maraton este nu numai una de rezistenta fizica. O puternica motivatie si o stare psihica buna te vor ajuta sa-ti atingi obiectivul propus.

  1. Timpul de recuperare si odihna

Viktor Rothlin, Campion European de maraton in 2010 la Barcelona, a declarat ca inainte cu 2-3 zile de o competitie nu se antreneaza deloc, ba mai mult, leneveste toata ziua. Ai grija sa-ti faci rezerve de “odihna” pentru a alerga si tu ca un “ armasar” in ziua competitiei.

  1. Factori ambientali

Ora, temperatura, umiditatea isi pun amprenta asupra performantelor oricarui alergator. Daca vei avea de alergat la pranz, pe o temperatura extrema, ia in calcul o buna hidratare inainte si in timpul cursei.

  1. Hidratarea si nutritia

Cu 3 zile inainte de concurs, construieste-ti rezerve de energie prin consumul de carbohidrati (paste, orez) sau incearca ISOSTAR MALTO CARBO LOADING, program de incarcare glucidica pe trei zile. Cu o zi inainte, hidrateaza-te corespunzator cu o bautura sport precum ISOSTAR HYDRATE & PERFORM. In ziua concursului, serveste un mic dejun lejer, dar bogat in carbohidrati. Ia cu tine la cursa bautura izotonica pentru rehidratare si energizare ISOSTAR HYDRATE&PERFORM, geluri si batoane energizante de la ISOSTAR.

Afla mai multe despre cum iti imbunatatesti performanta sportiva chiar de la Viktor Rothlin, accesand link-ul de mai jos. SUCCES!!!

http://www.isostar.com.ro/ro-ro/Prepare-a-marathon.html
SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>