5 trucuri de alimentatie pentru mai multa performanta in sport

Vrei sa-ti cresti performantele sportive? Inspecteaza-ti mai intai farfuria. Ce trebuie sa mananci inainte, in timpul si dupa efort pentru a ramane in forma si a atinge rezultatele dorite? Iata 5 sfaturi de la Isostar.

INAINTE

1/ Cu o seara inainte

Alege pentru cina alimente bogate in glucide complexe: paste, orez, cartofi. E o modalitate excelenta de a te incarca cu glucide – carburantul indispensabil muschilor.

2/ Cu 3 ore inainte 

Ia ultima masa cu 3 ore inainte de efort. Motivul? In timpul digestiei, sangele este dirijat catre intestine in detrimentul muschilor, care sunt astfel mai putin irigati. Rezultatul? Performanta scazuta, senzatie de greutate si tulburari digestive.

IN TIMPUL

3/ Hidrateaza-te!

Orice activitate fizica produce caldura. Organismul nostru are un sistem de racire foarte eficace, dar mare consumator de apa: transpiratia. Ce trebuie sa faci? Hidrateaza-te la fiecare 20 de minute cu o bautura izotonica precum cele din gama Isostar Hydrate & Peform ce va asigura absorbtia rapida a apei si va contribui la mentinerea nivelului de minerale din organism, indispensabile functionarii corecte a muschilor, in special pe parcursul unui efort fizic intens sau prelungit.

4/ Hraneste-te!

Dupa prima jumatate de ora de efort, rezervele energetice se epuizeaza. Pentru a-ti alimenta muschii, consuma batoane energizante bogate in glucide si vitamine din grupa B precum Isostar Energy Sport.

DUPA

5/ Recupereaza-te !

Consuma imediat dupa si apoi la intervale regulate, pana seara la culcare, apa si electroliti precum tabletele izotonice efervescente Isostar Hydrate & Perform.

Acorda un loc privilegiat in alimentatia de dupa efort feculentelor (glucide complexe), dar si fructelor si legumelor. Nu consuma cantitati mari de alimente si nu manca grasimi.               

Concluzie

Cu putina atentie la alimentatie, poti face sport cu placere si la un nivel de performanta superior.            

SHARE IT:

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>